Как да изчислим броя символи в текст

Home \ Полезни съвети \ Как да изчислим броя символи в текст
Как да изчислим броя символи в текст

Изчисляването на брой символи в даден текст може да стане, ако файлът подлежи на текстообработка в Microsoft Word. Трябва да отворите съответния файл, ако използвате Word във версия до 2003, от лентата с менютата избирате Tools > Word Count > Characters (with spaces)където ще видите общия брой символи заедно с интервалите. Поради промени в интерфейса на Word версии 2007 – 2010, последователността е малко по-различна: от лентата с менютата избирате Review > Proofing >  Word Count > Characters (with spaces).

Числото, което виждате там, трябва да се раздели на 1800 (това са символите с интервали, които се съдържат в една стандартна машинописна страница съгласно БДС), резултатът, който се получава, е броят страници изходен текст. Обикновено се получава разлика между брой страници изходен и преведен текст, тъй като често в текста има съкращения, които трябва да бъдат разписани подробно при превода, за да се постигне по-голяма яснота на преведения текст. Но все пак е достатъчно точен метод, за да се определи приблизителния обем на преводния текст, въз основа на който се калкулира общата цена.

ABOUT THE AUTHOR: Flek BG Защо да изберете нас? Преводът от един на друг език винаги е предизвикателство. вълнуващо е да осъществиш връзка между две различно говорящи и пишещи страни по такъв начин, че тяхната комуникация да бъде пълноценна. Парадоскално, но най-добрият преводач може би е този, чийто труд всъщност не се забелязва – почти не усещаш присъствието му при устен превод, не усещаш текста като от чужд език при четене – това означава, че си е свършил прекрасно работата. Ние се стремим максимално да следваме този идеален образ😊 Агенцията има сключен договор с дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи на Република България за извършване на официални преводи на документи и други книжа. Работата на агенцията е съобразена с изискванията относно предоставянето на преводачески услуги, посочени в стандарт БДС EN 15038:2006

LEAVE YOUR COMMENT

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *